Meer over ons

Ons verhaal

TRT Hazewinkel is een roeiclub gelegen in Sport Vlaanderen Willebroek, ook gekend als Hazewinkel. 


Maar we zijn veel meer dan dat. 


We zijn een grote groep mensen die hun geluk gevonden hebben op het water, onder de zon, in een roeiboot. 

We houden ervan onze jeugd sportieve gewoontes aan te leren. We gaan graag de uitdaging van andere teams aan en strijden altijd voor het goud. We verkennen graag vreemde oorden in een roeiboot, in goed gezelschap en met voldoende aandacht voor wat culinair genot.
 

Bij ons is iedereen welkom. Jong en oud, man en vrouw, met om het even welke achtergrond. Samen willen roeien met respect voor elkaar is onze enige vereiste. 

Onze roeibaan

Wie roeit bij TRT heeft het geluk om op één van de mooiste roeibanen van België te roeien.


Het is een wedstrijdbaan voor roeien en kajak. De acht banen kunnen gevolgd worden door voetgangers, fietsers en persvoertuigen. Er is een aankomsttoren van waaruit de wedstrijdleiding wedstrijden coördineert. Er zijn overnachtings- en eetvoorzieningen voor nationale en internationale stages. Het complex wordt beheerd door Sport Vlaanderen.

 

Onze botenloods bevindt zich vlakbij de aanlegsteigers en heeft een prachtig zicht op het water.

Onze geschiedenis

Onze geliefde roeibaan is het resultaat van een actieplan tot sanering van de Rupelstreek, dat voorzag in de opvulling van de kleiputten met grond afkomstig van de huidige roeibaan en de noodzaak tot aanlegging van een olympische roeibaan in België.
De officiële opening van het “Rijkswatersportcentrum Hazewinkel” vond plaats op 29 mei 1975. In het vooruitzicht van de realisatie van de roeibaan werd op 27 oktober 1971 door de bezielers van het project, senatoren Robert Godefridi en Stan De Clercq de vzw “Roeivereniging Rupel Rowing Club” opgericht. Deze werd echter ontbonden.

Gelukkig kwam TRT Hazewinkel vzw in de plaats op 29 mei 1978.
De volledige benaming van de club luidt: “Trimm- en roeiclub Toss 80 Hazewinkel”, waarbij Toss staat voor: “Technische Opleiding Spel en Sport”, een Bloso-programma, dat liep tot 1980.

 

De kleuren van onze club, blauw en oranje, zijn de kleuren van Heindonk. Ons stamnummer is 36.
Het doel van de vereniging is de beoefening van de trimsport in zijn breedste zin en het roeien in het bijzonder, evenals de aanmoediging en de ontwikkeling van deze sport met alle tot haar beschikking staande middelen.

  • De bouw van het clubhuis op gehuurde grond, eigendom van de kerkfabriek,
    werd gestart in juli 1981.

  • De opening van het clubhuis vond plaats op 2 oktober 1981.

  • Op 25 mei 1982 werd de grond waarop het clubhuis was gebouwd gekocht.

  • Op 7 mei 1985 werd een bijkomend perceel van de gemeente Mechelen aangekocht.

 

Naast diverse roeiactiviteiten werd de nationale en internationale kalender gevuld door TRT regatta’s op Hazewinkel (vb. de Flanders-Europe Regatta). De World Cup in 1995 vond op Hazewinkel plaats en ook deze van 1998, 1999 en 2002 werden aan TRT Hazewinkel toevertrouwd.