Jeugdroeien

Wij hechten veel belang aan een fijne jeugdwerking en wij voorzien onze jeugd dus graag van enthousiaste lesgevers die hen begeleiden in onze uitdagende sport.

Cindy Van Heirstraeten en Anja de Clerck geven het beste van zichzelf op woensdag en zaterdag. Meestal bijgestaan door door een heel pak evenzeer enthousiste helpers: Quinten, Gerda, Anke, Stan, Vanessa en Oliver!

Onze jeugdtrainingen gaan door op woensdag en zaterdag van 14h00 tot 16h15.

Je kan bij ons starten met initatie op een zomerkamp en/of een start to row kamp. Kijk zeker even op onze andere pagina’s.  Nadien ben je van harte welkom om aan te sluiten bij onze jeugdroeiers. 

Vanaf 9 jaar (geboortejaar 2014) tem 18 jaar (en uitzonderingen zijn altijd mogelijk) kan je bij het jeugdroeien terecht, waar we spelenderwijs alle technische aspecten van het roeien onder de knie krijgen.

Sta je te trappelen om met competitie te starten want Ward Lemmelijn en Tim Brys zijn je grote idolen dan ga je vanaf 15 jaar door naar de groep van de competitie roeiers, onder leiding van de Head Coach Eric. Annelies Bredael en Ward Bosmans staan Eric hierin bij.

De trainingen gaan het hele jaar door – ook in de winter – wij zijn roeiers, geen voetballers (ik begeef me op glad ijs, ik weet het :-))

Als het te slecht weer is om buiten te trainen dan hebben we alternatieve trainingen. Ergometer en lopen behoren ook tot het all-round sport pakket van een roeier.

Om iedereen toch de tijd van rust te gunnen hebben we enkele periodes ingericht waar er dit jaar (2023) geen training voorzien is voor de jeugdroeiers:

* Paasweekend (zaterdag 8 april)
* Van zaterdag 8 juli tem zaterdag 22 juli
* Van woensdag 2 augustus tem zaterdag 12 augustus
* 11-14 en 18 oktober (hé, hé, we komen allemaal terug op adem voor we er terug invliegen).
* 23 en 30 december 
* Tijdens de examens van juni en december kan het zijn dat de woensdagen wegvallen (wordt steeds per mail bevestigd)

Alle wijzigingen van trainingen worden steeds per mail bevestigd.

Nog vragen, bedenkingen of opmerkingen? Je kan onze jeugdverantwoordelijke Anja de Clerck steeds bereiken via 0476/57.37.10