Leren roeien

Leren roeien?
Wij organiseren Start To Row sessies voor alle leeftijden en zomerkampen voor de jeugd.

Elk jaar organiseren we meerdere Start To Row sessies waarin we je op twee weekends tijd de basis van het roeien aanleren.
De eerste zondag zet je je eerste stappen in een stabiele initiatieboot voor één persoon. Het weekend erna, op zaterdag stappen we in ploegboten en de dag erna, op zondagvoormiddag, maak je kennis met enkele van onze recreanten tijdens de laatste sessie van de cursus. De eerste 2 dagen starten we om 10u en stoppen we om 15u. De tweede zondag eindigen we rond de middag. Deze cursus is voor iedereen toegankelijk.

 

In de zomer organiseert TRT voor de jongeren onder ons ook twee leuke zomerkampen. Hier nemen zowel onze meer ervaren junioren aan deel, als absolute beginners. Voor jongeren tussen 9 en 18 jaar is het een ideale manier om de andere jeugdroeiers te leren kennen en op een speelse manier de roeitechniek onder de knie te krijgen. Eén kamp duurt telkens vijf weekdagen, telkens van 10u tot 16u. Lunch nemen de roeiers zelf mee. 

 

Kledij:

Aansluitende sportkleren zijn het best geschikt om te roeien. Verschillende laagjes is het geheim om warm te blijven op het water. Kleed je dus warm genoeg. Een surfpak, een jeansbroek of -short, een wollen pull, laat je beter in je kast omdat je daar niet mee kan roeien. Platte sportschoenen (type allstars, vans) zijn nodig in de jeugdskiffs/initatieboten. In de grotere boten zijn schoenen bevestigd. Naast deze schoenen heb je ook loopschoenen nodig. Roeiers trainen ook veel op het land, en dan zijn loopschoenen een absolute vereiste om de looptrainingen aan te vatten. Waterschoenen horen hier dus niet thuis!

Een gouden regel: breng steeds reservekledij, douchegerief en een handdoek mee. Zelfs de meest ervaren roeiers zullen beamen dat een ongelukje met bijhorende plons in het water snel gebeurd is.

Start To Row

Start To Row reeks 1
2-8-9 april (nog 4 plaatsen)

Start To Row reeks 2
4-10-11 juni (VOLZET)

Start To Row reeks 3
20-26-27 augustus (nog 8 plaatsen)

€75 voor één lessenreeks, inclusief verzekering en materiaal. Maximum 10 personen per reeks.
Vanaf 18 jaar en ouder. 

Zomerkamp

Roeikamp:
maandag 3 tem vrijdag 7 juli 2023

€75 voor niet-leden (overschrijven aub).

€ 15 voor leden (voor onkosten), ter plaatse te betalen op maandag.

Voor jongens/meisjes met geboortejaar 2005 tem 2014.
Voorwaarden: 100 m kunnen zwemmen én veel goesting hebben om iets nieuws te leren!

Je kan je inschrijven voor een Start To Row reeks of het zomerkamp door onderstaand formulier* in te vullen en vervolgens je inschrijvingsgeld over te maken op BE30 9791 5070 9511 met mededeling ‘Start To Row reeks/ zomerkamp + datum + naam van de deelnemer’.

 

Na inschrijving krijgen jullie meer informatie via mail! 

 

We kijken er naar uit!

 

Voor vragen: 0476/57.37.10 (Anja)

 

 

*Uw gegevens worden steeds behandeld volgens de GDPR-wetgeving.

Ik wil leren roeien